Träffa Opulens på Folk och Kultur

Redaktionellt.
Opulens chefredaktör Stefan Bergmark och kulturredaktör Hannah Ohlén Järvinen kommer till Folk och Kultur

EVENEMANG. På onsdag går Folk och Kultur av stapeln i Munktellstaden, Eskilstuna och håller på till lördag. Det är första gången detta nationella kulturpolitiska konvent äger rum och Opulens medverkar både med en monter och i ett samtal på scen.

Evenemanget öppnar klockan 14 under onsdagen och på kvällen invigningstalar kulturminister Alice Bah Kuhnke. Under de fyra dagarna hålls en rad samtal, debatter, seminarier och föreställningar. Arrangörerna beskriver själva Folk och Kultur som ”en plattform för inspiration, upplevelser och lärande där innehållet skapas i samverkan med inbjudna aktörer och representanter från hela kulturlivet, politiken, statliga myndigheter, organisationer, akademin och landets 21 regioner.”

Det är fri entré till utställartorget som är öppet alla fyra dagarna och Opulens hittar du i monter nummer 22. Hit kan du komma för att diskutera Opulens magasin och förlag eller för att spana in vårt bokbord. Vi har med oss kepsar, tygkassar och tröjor, liksom förlagets två titlar samt böcker av våra medarbetare. Allt säljs förstås till låga mässpriser.

På fredag klockan 13-14.30 deltar Opulens kulturredaktör Hannah Ohlén Järvinen i en programpunkt om mediernas betydelse för kulturpolitiken med bland annat Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman och tidningen Författarens chefredaktör Lisa Bjurwald. Gunilla Kindstrand är moderator för samtalet.

Folk och Kultur avslutas klockan 14 på lördagen. Hela programmet hittas här >>

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr