Protestera med Opulens!

Redaktionellt.

Kära läsare!

Förhoppningsvis har du haft en skön ledighet under helgerna. Som du kanske märkt går Opulens fortfarande på sparlåga förutom de noveller vi publicerat under vår egen ledighet. Men nu har vi publicerat den sista av de vinnande bidragen, den av de sex berättelserna som kommer på första plats, i vår novelltävling Julskräck. En intervju med förstapristagaren bjuder vi också på.

I väntan på att tjugondag Knut imorgon söndag avslutar julen och att den dagliga utgivningen kommer igång på måndag vill jag passa på att slå ett slag för Opulens två protestsidor på Facebook. Nej till högerextremism – Propaganda är inte journalistik är, vad vi känner till, med sina närmare åtta tusen följare Sveriges största renodlat antifascistiska Facebooksida. Här fokuserar vi på kritiska perspektiv kring och avslöjanden av extremhögerns fake news och olika mediaprojekt.

Vi är många som är upprörda över det tiggeriförbud som nu runt om i landet hotar de på samhällets absoluta botten. På vår vår nystartade facebooksida Demokrati handlar om människovärde – Tiggeriförbud är ingen lösning lyfter vi kritiska aspekter kring detta.

Följ gärna våra protestsidor och kommentera och dela om du också känner att dessa frågor är viktiga.

STEFAN BERGMARK
info@opulens.se

 

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

Midsommar, sommarskylten, info om sommaren med Opulens

Trevlig sommar!

Opulens tar nu sitt sedvanliga sommaruppehåll och är på plats igen måndagen
0 0kr