Nu släpper vi vår första bok!

Redaktionellt.

RELEASE. Varmt välkomna på Opulens förlags releasefest för Lars Nordströms roman Telgrammet från New York nu på torsdag den 24/8 kl. 18!

Varmt välkomna till Jämshögs hembygsmuseum nu på torsdag (24/8) kl. 18. Vår första utgivning Telegrammet från New York kommer presenteras av författaren och givetvis så kommer boken även  finnas till försäljning under kvällen.

Telegrammet från New York är en dokumentärroman där mångårig forskning om moderns liv bland svenskarna i Oregon och fragment från Harry Martinsons texter vävs samman till en berättelse om längtan, skuld, heder och en rad tragiska omständigheter. Romanen är ett försök att förstå hur en mor kunde lämna sina barn och hur hennes beslut kom att forma en hel familjs öde.

Lars Nordström (f. 1954) är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade i slutet av 1970-talet till Oregon för att studera vid Portland State University. Efter avslutade studier fortsatte han till Uppsala Universitet för en doktorandutbildning i amerikansk litteratur. 1984 förde stipendier och forskningsanslag honom tillbaka till Oregon och 1989 disputerade han på en studie av tre amerikanska författarskap.

Om du inte har möjlighet att närvara så kommer Lars Nordström även att presentera boken under ETCs Bokmässa i Göteborg. Mer information följer inom kort.

HANNAH OHLÈN JÄRVINEN
Kulturredaktör & förlagschef
kultur@opulens.se

 

Hannah Ohlén Järvinen är utbildad litteraturvetare. Hon har studerat i Uppsala men är sedan årsskiftet bosatt i Malmö och jobbar halvtid på tidskriften Fronesis. Hannah är även redaktör och medstartare av tidskriften Kris och kritik. Utöver det så skriver hon prosalyrik och översätter från tyskan, danskan, norskan och engelskan. www.kkritik.org

Det senaste från Redaktionellt

god jul, opulens

”God jul!”

HELGERNA. Till skillnad från tidigare år håller vi inte stängt över jul
Sommar trevlig sommar

Glad midsommar!

SOMMARLEDIGT. I vanlig ordning tar redaktionen sommarledigt, men vi kommer ändå att
Glad Påsk! Montage: Opulens.

Glad påsk!

STÄNGT. Opulens redaktion har tagit ledigt och är tillbaka tisdagen den 11
0 0kr