En fågel? Ett flygplan? Nej, det är Opulens som lyfter!

Redaktionellt

 

OPULENSHÖSTEN. Nyanställningar, förlagslansering och nya fasta skribenter. Nu ökar vi takten.

Opulens har som ni läsare säkert märkt haft ett sommaruppehåll. Under dom sex veckorna bjöd vi dock på tre sommarserier vilka publicerades på måndagarna, onsdagarna och fredagarna. Har du missat dem kan du hitta alla delarna i Kristina Alstams serie Cancer, kontroll, konsumtion och snus på en samlingssida. Detsamma gäller för Carsten Palmer Schales djupdykning i essäsamlingen Medusas blick liksom Susanne Wilhelmssons nya och ännu ej utgivna diktsamling Ljungens rötter.

I måndags sjösattes Opulens förlag vilken kommer ha en inriktning mot skönlitteratur och humaniora. Under hösten kommer förlaget ge ut två böcker. Den ena är Lars Nordströms Telegrammet från New York, en dokumentärroman om Harry Martinson. Den andra är ett verk av filosofen, konst- och litteraturvetaren Walter Benjamin som inte tidigare blivit översatt till svenska. I översättning av Nils Järvinen.

 

Magasinets redaktion förstärks och Stephanie Johansson Pastén har anställts som redaktionssekreterare. Hannah Ohlén Järvinen som tidigare satt på den stolen är från och med denna vecka kulturredaktör.

Bland de fasta skribenterna har flera namn tillkommit. Helena Myrstener, Sofia Nerbrand, Isobel Hadley-Kamptz och Bim Eriksson är nya opinionsskribenter och litteraturbevakningen förstärks med Helena Lie och och Anna Remmets. Andreas Engström och Linda Bönström är nya konst- respektive musikkrönikörer och med förvärvet av Anna-Karin Linder har Opulens nu också en också en krönikör som skriver om tv-serier vilket vi tidigare saknat. Alla i Opulensgänget presenteras på vår kontaktsida.

Opulens tar nu med andra ord flera kliv framåt och publiceringstakten kommer att öka. Vi hoppas ni läsare vill hänga med oss på detta äventyr och följa oss på Facebook och Twitter. Ta gärna också en prenumeration på nyhetsbrevet vilken hittas högst upp i förstasidans högerspalt och liksom alla artiklar är helt gratis. Vill ni stödja oss så köper ni en tröja, en bok eller nåt annat i butiken.

Nu lyfter vi!

STEFAN BERGMARK

 

 

 

 

 

 

 

Alla artiklar av Stefan Bergmark

Följ oss eller gilla artikeln:
Prenumerera gratis
Twitter
Instagram
RSS

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Redaktionellt

Twittereliten vs Opulens

KLARGÖRANDE. Vår krönika i måndags väckte stark kritik bland namnkunniga redaktörer och skribenter.
Gå till Toppen