SVT öppnar redaktion i Rosengård

Nyheter.
Rosengårds centrum (foto: Wikipedia)

MÖJLIGHETER. Två reportrar från SVT kommer från och med slutet av 2023 att finnas på plats och rapportera från Rosengård. Några av de boende hoppas på en ny och förbättrad skildring av området där mer fokus ligger kring förbättringar och nya möjligheter.

SVT kommer under 2023 att öppna en ny redaktion i området Rosengård. SVT Nyheter Skåne har sedan innan redaktioner i bland annat Malmö, Helsingborg, Lund samt Kristianstad. Ali Kadim jobbar i Rosengård och säger att bilden som skildrats av området bör ändras. Han uttrycker att det bör vara mer fokus kring rapportering av skolorna, och det nya biblioteket i nyheterna.

– Den här bilden som folk fått av Rosengård är på grund av media, säger Kadim till SVT.

– Det händer saker i Rosengård, säger han.

Ali Kadim är inte ensam om förhoppningarna. Bland de förbipasserande på Rosengård centrum önskas mer nyanserade skildringar av området. Wafaa Alhkem som tidigare bott på Rosengård hoppas att det uppstår fler möjligheter för ungdomar i området. Medans nyinflyttade studenten Zahra Akhlagi vill att den nya redaktionen rapporterar om studentboenden och nedskräpning.

Från och med slutet av 2023 kommer två reportrar från SVT att finnas på plats från området. Detta kommer att ske dagtid på vardagar med målet att skildra samhället samt visa fler perspektiv av Rosengård.

HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr