Littestraden: Dikt av Ants Maran

Prosa & poesi.
laserstrålar, laser, grön laser
Foto: Pixabay.com

LYRIK. I dag har vi glädjen att presentera en kort dikt av Ants Maran.

Ants Maran är en svensk/estnisk/rysk poet, musiker och konstnär. Han har under sitt yrkesverksamma liv arbetat med musik och måleri i kombination med arkitektur och strukturell programmering men poesin har ständigt varit närvarande. Maran intresserar sig för att sätta ord i rytm och få fram något som ingen annan förväntat sig. Som han uttrycker det själv: ”vi lämnar avtryck i livet och för mig är musiken, konsten och litteraturen de viktigaste. Ord är för mig den sista viktiga länken till evigheten. Vad det nu är”.

Den korta dikten vi nu har glädjen att få presentera är, enligt Maran, inspirerad av spoken word och hans etniska bakgrund. Men dikten vill han förmedla hopp och ställa oss som individer i ett större sammanhang. Han ber dig som läsare sätta orden i din egen rytm.

CAROLINA THELIN

 

STENAD
BERUSAD.
FÖRFRUSEN. HJÄRTAT. HAVET LIGGER INTE NÄRA.
STANNAR UPP OCH SER INGENTING.
SKJUTER MIN LASER GENOM DINA KROPPAR. SER DINA LÖGNER. DÖR INTE KNOPPAR?
MÄRGEN VÄRKER. TIDEN TAR SNART SLUT. INGEN MUSIK KAN FÅ LIV I DENNA KROPP. 
NÄSTA STATION. VISSELPIPAN TJUTER. VAR JAG DÄR OCH HÖLL DIN KALLA HAND. MIN FAR. SNART 
ÄR VI DÄR DU OCH JAG.

ANTS MARAN
ANTS MARAN
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Prosa & poesi

0 0kr