Noterat: Det politiska spelet i USA

Noterat/Samhälle.

USA. The Hill är en publikation som rapporterar inifrån det politiska spelet i den amerikanska kongressen och Vita huset. Den läses av både demokrater och republikaner i Washington. I den aktuella frågan om Donald Trump, Ukraina och riksrättsåtal har man en erfaren reporter Kris Kolesnik som insiktsfullt skriver om hur säkerhetsetablissemanget har lockat in Trump i en fälla och kanske givit demokraterna den ammunition som Robert Mueller aldrig lyckades med. Hans artikel har rubriken Intelligence community strikes back.

En annan av The Hills erfarna reportrar, John Solomon, har en längre tid rapporterat om Joe Bidens och sonen Hunter Bidens möjligen korrupta relationer med företag och dåvarande regimen i Ukraina. Länk till hans senaste artikel finns här. Det kan visa sig att både Donald Trump och Joe Biden har agerat olagligt.

Men bortsett från fokuseringen på Donald Trump och i mer neutrala publikationer också på Joe Biden, blir saken mera begriplig om man ser det hela som en maktkamp inom det politiska etablissemanget i USA.

Lars Borghem

LÄS FLER NOTISER

Michael Larsson är översättare och frilansande litteraturkritiker bosatt i Malmö. Har tidigare jobbat med litteraturplattformar som Ordkonst och Malmötxt.

Det senaste från Noterat

0 0kr