Facebook, Twitter och Google går att reglera

Media
Bildkälla: Pixabay.com (Redigerad av Opulens)

MEDIAPOLITIK. ”På samma sätt som du idag kan posta något på Instagram och omedelbart dela det även med Facebook, borde du på ett smidigt sätt kunna kombinera eller separera även plattformar som inte ägs av samma bolag.” Ett av Myra Åhbeck Öhrmans förslag om hur vi kan motverka sociala medier-monopolen.

Om jag behöver läsa en till onyanserad text som högljutt beklagar sig över att vissa utestängs från sociala medier eller snusförnuftigt påminner om att monopol är dåliga kommer jag att skrika. Jag kommer också att skrika, men inte lika högt, om jag behöver se ännu fler okritiskt försvara sociala medier-jättarnas rätt att moderera innehåll och användare som de vill.

MYRA ÅHBECK ÖHRMAN

Myra Åhbeck Öhrman är frilansande skribent, föreläsare och debattör med inriktning på en spretig blandning av internetkultur, jämställdhetsfrågor och antifascism. Senast verksam som kampanjansvarig och granskare i den antirasistiska organisationen ”Inte rasist, men…”. Har bott största delen av sitt liv i den norrländska glesbygden, men inte ens det kunde riktigt ta stockholmaren ur henne.

Det senaste från Media

Facebook i blåsväder

NÄTJÄTTAR. ”Samtidigt som lagstiftare skissar på sätt att begränsa inflytandet för bland