Klimatfascistens gröna recept

Krönikor.
Collage: C Altgård / Opulens.

SATIR. “Begreppsförvirringen är skrattretande. Grönt är det nya bruna”, skriver Iodine Jupiter.

Det går nästan inte att prata om veganism, vegetarianism, miljörörelse utan att det blir politik. Jag kan konstatera att hela den “gröna miljö-nazzerörelsen” är enormt högervriden. Högerfolket tror benhårt på grön politik ända in i kaklet. Det är bara så trist förutsägbart med den gröna intoleransen.  Inget emot veganers kosthållning. Den veganska pizzan är på gott humör.

Tokvänstern måste klä sig som tokhögern för att bli intressant. Det förutsägbara är aldrig upphetsande. De borde bära dreads och kristaller till affärskostym och slips.

Uppseendeväckande diskret smälter tokhögern in och ger sken av att inte ha några tillgångar.

Det minsta man kan begära är att miljardärerna stoltserar med sina rikedomar, låter sig bäras i guldstol och gör resten av befolkningen avundsjuk.

Föreställ dig en Walt Disney-teckning där Joakim von Anka badar i pengar. Jag tycker han gör rätt som visar alternativ till fattigdom.

Geologisk lagring (CCS) möter motstånd. Protestgrupper, med militanta veganer i spetsen, demonstrerar över att levande koldioxid injiceras långt under havsbotten. Man säger att koldioxid har samma rättigheter som djur.

En protestgrupp som inte delar uppfattningen lyfter det förbjudna fingret. Fingret har rättigheter, hävdar jurister. Domen överklagas av en grupp som inte accepterar fingrar överhuvudtaget. Det är en jävla cirkus.

Klimatfascisten får massan med sig. Alla är införstådda med vad som måste göras. ”Dieselmänniskor ska dö”, skriker hon aggressivt i megafonen. Aktivister och barnfamiljer stämmer in som om de var satta under hypnos: “Bensinbilsägare ska utplånas från samhället”. Militanta grupper viftar med klimatflaggor och bär en symbol runt armen. Påeldade av ledaren ser de bensinfolket föras bort mot arbetslägret för att gasas ihjäl. Dieselmotorerna går på högvarv, barackerna fylls med rök.

“Det här är den slutgiltiga lösningen för att rädda miljön”, anför hon i sitt tal till nationen.

Motståndarna menar att klimatuppvärmningen beror på det enkla faktum att människor andas. Om folk slutar med den ovanan finns hopp om framtiden.

Den militanta miljöhögern andas gladeligen från skyskrapor, luftballonger och zeppelinare.  De hyser ett visst medlidande för medelklassen som ser ner på arbetarklassen som borgerligheten tycker dansar små grodorna, håller varandra i händerna och demonstrerar sitt missnöje alldeles i onödan. Många ekomedvetna vänsterfans har en farbror Joakim i garderoben. De har bara inte kommit ut än.

”Omskolningsläger för en grön framtid”, fortsätter ledaren till svenska folket. Pigga och positiva budskap som betyder motsatsen radas upp. Räkna med att inget är vad det utger sig för att vara.

Begreppsförvirringen är skrattretande. Grönt är det nya bruna, pojken är en flicka, flickan är en grabb. Könskorrigering vid 15, välja parti vid 18, köpa sprit klockan 20. Människorna vet varken ut eller in om miljö eller identitet.

Genusforskare försöker förstå sig själva och varandra, vilket kön de har och vilken gruppering de kommer ifrån. Spännande att se vem som kommer med medicinen först.

Klimatfascisten står i kulissen och blandar nåt grönt.

IODINE JUPITER
iodine.jupiter@opulens.se

iodine Jupiter är skriftställare med tematiska verk inom dramatik, musik och litteratur. En satirisk ton är ofta vapnet som riktas mot vår tids idioti. Bakom titlar som Dom dödas pornografi och Obscen sanning ryms både skönhet och civilisationskritik. En senare publikation i denna anda är En tjänstemans meditationer.

Det senaste från Krönikor

0 0kr