Chefen vill att du använder blöja

Krönikor
Collage: C Altgård / Opulens.

SATIR. Iodine Jupiter funderar över hur användning av munskydd och blöjor kan hänga samman med kraven som ställs i dagens arbetsliv.

 

Blöjanvändning sker allt högre upp i åldrarna. På 70-talet var det oftast upp till tvåårsåldern. Idag är det vanligt att man behåller dem på till trettonårsåldern. Att vuxna använder blöjor tros bero på att arbetslivet blivit allt stressigare. Man väljer blöjan för att spara tid. Har du blöjan i ansiktet är det bevis på att du snackar skit. På arbetsplatsen ska man jobba.

Att slösa med företagets toalettpapper är heller inte omtyckt av ägarna. En annan orsak påstås vara att chefen vill sprida sin egen avföring för att markera revir. Så skulle en flodhäst aldrig göra.

En chefs uppgift är alltid att öka vinsten. Tro inget annat än att han vill ditt sämsta. Det är därför han fått jobbet. Du har all anledning att vara misstänksam.

Jobb ska skäras ned. Toalettpappret ska bort. Här ska sparas.

Med företagets stigande aktievärde får han högre lön och ägarna sitt. När han byter jobb är han eftertraktad och får ännu högre lön. Så håller det på från företag till företag, chef till chef, grandios till girig.

Tricket är att lämna de långsiktiga kostnaderna till efterträdaren. Det går som en dans. Proceduren upprepas i ett linjärt mönster. Chefen efter får ta skiten.

Stöd Opulens - Prenumerera på Premium!

Opulens utkommer fem dagar i veckan. Prenumerera på Premium, 19 kr/mån eller stöd oss med 500 kr/år, och få tillgång även till de låsta artiklarna.
På köpet får du tre månaders obegränsad och gratis tillgång till hela utbudet (värde 237 kr) av kvalitetsfilmer från Draken Film.
PRENUMERERA HÄR!

Vår chef ångrar ingenting, inga hårda ord, inga grymma permitteringar eller stinkande beslut. Efter arbetsdagen sitter han i trädet och äter banan. För första gången i livet är han tillfreds, uppknäppt skjorta och slips, lös och ledig, laptopväskan hängande i en gren. Han ser hur andra män eggas av honom. De klättrar upp i trädet och nickar instämmande i fläckiga byxor. De delar en hemlig sexuell läggning, äter banan och rör vid varandra. För dem tycks träd och kontorsmiljöer vara naturens sätt att föra dem samman.

Längst ner på skalan står de anställda som chefen pissar på enligt rådande lagar och regler. Det gör mig lite upprymd att veta att det här kommer fortgå i alla tider. Inget kommer att förändras. Det ska bli skönt slippa idiotin, lossa den gamla spisen och lämna planeten.

 

IODINE JUPITER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Krönikor