Tim Bergling Foundation samarbetar med FC Rosengård

Nyheter.
FC Rosengård. (Foto: Urszula Striner)

SAMARBETE. FC Rosengård samarbetar med Tim Bergling Foundation under 2022, i ett initiativ för att öka kunskapen om psykisk ohälsa bland unga.

Efter Tim Berglings, även känd som Avicii, bortgång 2018 startade hans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling Tim Bergling Foundation, som stöttar vetenskapliga organisationer vilka jobbar med förebyggande insatser i gällande psykisk ohälsa och självmord, särskilt bland unga personer. Samarbetet med FC Rosengård är ett initiativ för att motverka den psykiska ohälsa som ökat kraftigt, och vill verka för en positiv förändring genom fysisk aktivitet och socialt sammanhang.

– Vi är imponerade av FC Rosengårds starka sociala engagemang som kommer från hjärtat. Vi hoppas med detta samarbete nå ut till nya målgrupper och att vi tillsammans kan öppna upp för dialog och samtal om allvarliga ämnen, säger Klas Bergling i ett pressmeddelande.

– Förhoppningsvis leder detta till att barn, unga, föräldrar och tränare vågar prata om sådant som tynger dem.

– Vi är en förening som tar ett väldigt stort samhällsansvar och lägger lika mycket resurser på våra sociala verksamheter som på våra sportsliga. Samtliga av våra sociala verksamheter är sprungna ur att vi har identifierat ett behov eller en utmaning som vi vill arbeta med att förbättra. Samarbetet med Tim Bergling Foundation gör att vi tillsammans kan arbeta förebyggande kring psykisk ohälsa och få fler unga att våga berätta hur de mår, berättar Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.

Tim Bergling (1989-2018) slog igenom 2011 med låten “Levels”, och var under artistnamnet Avicii en av Sveriges mest  internationellt hyllade artister och producenter.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr