Sexuella trakasserier bekämpas med säkerhetsnålar

Nyheter.
Tunnelbanan i New Delhi, Indien (Foto: Wallpaper flare)

RÄDSLA. Majoriteten av kvinnorna i Indien har utsatts för sexuella trakasserier  i det offentliga rummet. Trots detta ser landet inte det som ett stort problem.

Brittiska BBC rapporterar att kvinnor i Indien använder säkerhetsnålar som ett vapen för att försvara sig mot sexuella trakasserier i kollektivtrafiken. Kvinnor har använt allt de haft till hands för att slå tillbaka, inklusive stilettklackar och långa, vassa naglar. Men många kvinnor har funnit att säkerhetsnålen är det mest effektiva verktyget. Flera kvinnor har använt säkerhetsnålar för att slå tillbaka mot sina angripare. Deepika Shergill använde nålen för att sticka sin angripares underarm efter att han fått utlösning på hennes axel.

Rädsla och skam hindrar många kvinnor från att polisanmäla trakasserier och kvinnor tvingas ofta ta saken i egna händer. Trots Indiens rankning i globala undersökningar som visar omfattningen av trakasserierna verkar landet inte erkänna det som ett stort problem. Aktivister säger att rädsla för sexuellt våld har en mycket djupare inverkan på kvinnors liv än själva angreppet, och att det är ett hinder för kvinnors medborgerliga rättigheter.

HAILEY NGO
info@opulens.se