SD:s Elsa Widding förlorar sin plats i miljö- och jordbruksutskottet

Nyheter.
Sveriges Riksdag. (Foto: Melker Dahlstrand)

OMPLACERING. SD-politikern och klimatskeptikern Elsa Widding omplaceras från sin post i miljö- och jordbruksutskottet till skatteutskottet.  

Sverigedemokraterna har flyttat Elsa Widding, känd som klimatskeptiker, från miljö- och jordbruksutskottet till skatteutskottet. Martin Kinnunen, SD:s miljö- och klimatpolitiska talesperson, kommer fortsätta att leda SD:s arbete i miljö- och jordbruksutskottet. Elsa Widding togs in som en profilerad rekrytering för att jobba med de här frågorna. På frågan om varför hon omplaceras kom var Kinnunens svar:

– Den frågan får ställas till gruppledningen. Däremot var det inte förberett vilket utskott hon skulle jobba i när listorna sattes. Det jag vet är att hon verkade kunna jobba i vilket utskott om helst, det var den kommunikationen vi fick från henne i alla fall, säger han till Altinget.

Widding kommer att ta över Josef Franssons plats som suppleant i skatteutskottet. Enligt Kinnunen kommer partiet att snart lösa Widdings frånvaro i miljö- och jordbruksutskottet med en ny ledamot. Kinnunen vägrade att kommentera om Fransson kommer att ta över Widdings plats. 

HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr