Paolo Nobis Sandén nominerad till Sveriges Radios Novellpris

Nyheter.
Paolo Nobis Sandén (foto: Privat)

NOVELLER. Förra året vann Paolo Nobis Sandén Opulens novelltävling. Nu nomineras han till Sveriges Radios Novellpris för novellen Tygkassemannen. Det var 2021 som Paolo Nobis Sandén tilldelades första pris i Opulens novelltävling med sin novell Iris Cooler-son. Novellen, som handlar om en kort men intensiv vänskap mellan två unga tjejer, imponerade på juryn med sin blandning av värme och kaxighet, i skildringen av att överleva som barn i en värld befolkad av oförstående vuxna.

Nu nomineras Nobis Sandén till Sveriges Radios Novellpris med den nyskrivna novellen Tygkassemannen.

– Förutom själva bekräftelsen och spridningen fick jag möjligheten att skriva en ny berättelse för Radionovellen. Så det var väldigt kul, hela det att skriva något som man vet ska bli uppläst, sa Paolo Nobis Sandén tidigare i år till Opulens som svar på frågan om hur vinsten påverkat hans fortsatta skrivande.

Övriga nominerade författare till Sveriges Radios Romanpris 2022 är Raja Bahari, Sara Stridsberg, Malin Wollin och Balsam Karam. Priset instiftades 2002 och har tidigare vunnits av författare som Karin Smirnoff, Annika Norlin, Stina Stoor och Håkan Nesser.

Opulens novelltävling arrangeras av Opulens och Ekström & Garay förlag i samarbete med Göteborgs-Tidningen, Kvällsposten och Sparbanken Syd. Årets upplaga avslutades sista februari, och fram till april pågår juryns arbete med att utse 2022 års vinnare, som belönas med bland annat 35 000 kronor.

Anna Brynhilden

Det senaste från Nyheter

0 0kr