Övergiven grekisk flygplats byggs om till kustpark

Nyheter.
Ellinikon Metropolitan Park som den är tänkt att se ut. (Arkitektbild: Sasaki.com

KUSTPARK. Enligt en artikel publicerad av CNN kommer en övergiven grekisk flygplats snart att förvandlas till en 600 hektar stor kustpark. 

Aten, den grekiska huvudstaden känd för sin antika arkitektur, kommer snart få ett nytt landmärke som inte bara är historiskt utan också grönt. Stadens tidigare internationella flygplats, Ellinikon, som har legat öde i nästan två decennier, kommer att förvandlas till en stor kustpark som är ännu större än Londons Hyde Park. Ellinikon Metropolitan Park-projektet syftar till att återställa platsens naturliga skönhet och göra den till en multifunktionell plats som tjänar samhället och miljön.

Ellinikon Metropolitan Park, som täcker ett område på 600 hektar, är tänkt att fungera som ett kulturellt nav, ett rekreationsområde och ett klimattåligt landskap som tillgodoser behoven hos atenare i alla åldrar. Projektet, designat av det Boston-baserade företaget Sasaki, kommer att innehålla delar av platsens historia, så som 1960-talets terminalhall designad av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, samt de massiva ljusstolparna på landningsbanan. Samtidigt kommer betong och asfalt från tidigare landningsbanor att omvandlas till bänkar, beläggningar och andra användbara strukturer. Michael Grove, landskapsarkitekt hos Sasaki, beskrev Ellinikon Metropolitan Park som ett “generations- och transformationsprojekt för Grekland” som tar itu med frustrationen hos atenare som har sett att den offentliga marken förbli oanvänd i två decennier.

Projektet förväntas starta i början av nästa år och ska förhoppningvis bli ännu ett bevis på Sasakis expertis när det gäller landskapsarkitektur och stadsdesign.

Läs mer HÄR.

HAILEY NGO
info@opulens.se