Liv vill vara lika perfekt som Liv Strömquist

Nyheter.
Liv Strömquist har undersökt skönhetsnormer i boken “Inne i spegelsalen”. “Det är mycket fokus på att det ska vara exakt en viss näsvinkel eller ett midjemått, men jag tror att de flesta människor vet att det där inte spelar så stor roll för huruvida du är vacker eller inte”, säger hon. (Foto: Johan Nilsson/TT)

UTSEENDEFIXERING. Videomöten, selfiekameror och sociala medier – vi ser våra ansikten oftare än någonsin, och det är svårt att fly sitt eget eller andras yttre.

I “Inne i spegelsalen” undersöker Liv Strömquist en utseendefixering och ett fasadbyggande som kan få oss att glömma bort att leva.

Liv Strömquist är född 1978 i Lund.

Hon har kommit ut med flera seriealbum, bland andra “Kunskapens frukt”, “Ja till liv”, “Uppgång och fall” och “Prins Charles känsla”. Flera av hennes seriealbum har blivit dramatiserade.

Hon har tidigare arbetat på P3 med “Tankesmedjan” och “Pang prego”. Nu hörs hon bland annat i poddarna “Stormens utveckling” och “En varg söker sin podd”.

Just nu är Liv Strömquist aktuell med boken “Inne i spegelsalen”.

Elisabeth av Österrike, som levde under 1800-talet, ansågs vara en riktig skönhet. I serieboken “Inne i spegelsalen” skildrar Liv Strömquist hur drottningen lade nästan all sin vakna tid på det yttre: hon tränade maniskt, var besatt av att hålla sig ung och hade anställda som kammade hennes hår. Långt upp i åren räknades hon som en skönhet.

Sofia Sundström/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr