Litteraturveckan i P1 inleds snart

Nyheter.
Marie Lundström och Lina Kalmteg Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


LITTERATURVECKAN. Snart inleds Litteraturveckan i Sveriges Radio P1. Bland annat delas Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris ut.

Litteraturveckan inleds måndag den 4 april och varar veckan ut till den 10 april. Programledare är Marie Lundström medan Lina Kalmteg leder lyssnarjuryns diskussioner.

– Så kul att det äntligen är dags för årets Litterturvecka i P1! Det är en lyx att få sätta fokus på läsning och fylla programmen till bredden med författarsamtal och bokprat, litteraturnyheter och uppläsningar – och förstås – att få höra Lyssnarjuryns spännande diskussioner om vilken roman som belönas med Sveriges Radios Romanpris, få veta vilken poet som tar hem Sveriges Radios Lyrikpris och vilken novell som lyssnarna röstar fram till årets Novellpris, säger Litteraturveckans samordnare Maria Götselius i ett pressmeddelande

Nominerade till romanpriset är Kerstin Ekman, Jesper Larsson, Pooneh Rohi och Klas Östergren. Till lyrikpriset har Aya Kanbar, Hanna Hallgren, Li Li, Fredrik Nyberg och Marie Silkeberg nominerats, och till novellpriset Sara Stridsberg, Raja Bahari, Malin Wollin, Balsam Karam och Paolo Nobis Sanden – vilket Opulens tidigare rapporterat om.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr