Legendaren Sarah Moon snart på Fotografiska

Nyheter.
Sarah Moon är en av modevärldens mest kända och egensinniga fotografer. Den 12 mars har hennes utställning “At the still point” premiär på Fotografiska i Stockholm. Arkivbild från hennes senaste utställning i Sverige 2011 (foto: Pontus Lundahl/TT)

SVERIGEAKTUELL. I vår visar Fotografiska i Stockholm flera stora utställningar med bland annat verk av den ikoniska modefotografen Sarah Moon och av Frank Ockenfels, som i årtionden rört sig i Hollywoodkretsar och fotograferat kända personer.

Sarah Moon började sin karriär som modell i Paris på 60-talet och utvecklade då ett intresse för fotografi. Hon började sedan arbeta som fotograf och var på 70-talet en av de första kvinnliga fotograferna inom haute couture och arbetade med modemärken som Chanel, Dior och Comme des Garçons, innan hon flyttade sitt fokus från det kommersiella till utställningar och film i mitten av 80-talet.

Tea Oscarsson/TT

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr