Karibisk diktator ska störtas i “Far cry 6”

Nyheter.
Giancarlo Esposito spelar diktatorn Antón Castillo. “Han har en obehaglig förmåga av att gå från charmig och filosofisk till skräckinjagande direkt, det är som att trycka på en knapp”, säger Navid Khavari om Espositos skådespelartalanger. Pressbild. (Foto: Ubisoft/TT)

REVOLUTION. En karibisk önation där tiden stått stilla. En karismatisk diktator som måste störtas. Det är tid för revolution i “Far cry 6”.

– När man ser de här gamla klassiska bilarna med de moderna militära maskineriet blir det en vacker kontrast, säger Navid Khavari vid utvecklaren Ubisoft.

Khavari om Esposito

Diktatorn Antón Castillo och hans son Diego är viktiga i “Far cry 6”. Giancarlo Esposito spelar Antón.– Han har en otrolig kapacitet att få in empati i sina roller, så att Antón inte känns som en karbonkopia av en diktator. Vi pratade mycket om hur Antón agerar som pappa i den här situationen, säger Khavari.Ett samtal mellan Khavari och Esposito om synen på Yaras huvudstad ledde till att Khavari var uppe sent på natten för att skriva en helt ny scen.– Det är en enkel scen i spelet, för man måste vara försiktig med budgeten, men jag är väldigt stolt över den, säger Khavari.

För fem år sedan inleddes arbetet med “Far cry 6”. En grupp människor på Ubisoft Toronto satte sig ner för att diskutera vad som egentligen var essensen med förstapersonsskjutarserien.

Gustav Sjöholm/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr