Kalle Lind startar förlag

Nyheter.
Linus Kuhlin och Kalle Lind startar förlag. (Foto: Jakob Faller)

FÖRLAG. Författaren, radioprataren och vandrande nöjeslexikonet Kalle Lind startar förlag tillsammans med journalisten, författaren och musikern Linus Kuhlin.

Förlaget kallar de Vintitj, och planen är att ge ut böcker med avstamp i de lite mer okända delarna av den svenska kultur- och nöjeshistorien.

Bland de planerade utgåvorna finns Kajsa Grytts samlade texter, en antologi över svenska excentriker, ett samlingsverk med trubaduren Stefan Demert och kultboken “Svenska bordeller – en kartläggning av etablissemang i Sverige, till tjänst för resande och turister”.

“Med Vintitj förlag hoppas vi kunna kasta ljus på delar av nöjeshistorien som varit perifert, svårtillgängligt och/eller fallit i glömska. Vår ambition är att under det här förlagets namn samla upp sådant som hitintills varit utspritt, återpublicera obskyra verk och sammanställa biografier över tanter och farbröder som stått på scen och framför filmkameror och sjungit små stumpar och dragit små skämtbitar”, säger förlagsgrundarna i ett pressmeddelande.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr