Jöback och Märak i “Så mycket bättre”

Nyheter.
Maxida Märak medverkar i “Så mycket bättre” 2021. Arkivbild. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)

UTMANING. Peter Jöback och Maxida Märak är de första artisterna som är klara för årets “Så mycket bättre”. – För mig passar det jättebra att det blev nu, det tajmar perfekt med var jag är i livet. Jag fyller 50 år i år och har varit i branschen i 40 år, säger Peter Jöback.

Fakta: De medverkar i “Så mycket bättre 2021”

Peter Jöback

Maxida Märak

Ytterligare artister tillkommer, varav två ska presenteras i TV4:s “Efter fem” under onsdagen.

“Så mycket bättre” har sänts i elva säsonger.

Sommaren med närmar sig med stormsteg – och med den inspelning av “Så mycket bättre” i Burgsvik på Gotland. De två första deltagarna att presenteras som klara för programmet, som sänds i TV4 i höst, är Peter Jöback och Maxida Märak.

– Det känns otroligt kul, det är det bästa musikprogrammet vi har i Sverige, säger Maxida Märak i “Nyhetsmorgon”.

Hon har redan börjat botanisera i de övriga, ännu hemliga, artisternas låtkataloger – och hittat ett par givna låtar som hon vill framföra i programmet.

– När man som artist kan sitt yrke utan och innan är det så kul att bli utmanad, i vuxen ålder, på det här sättet, säger Maxida Märak.

Peter Jöback skulle egentligen ha varit med i ett pilotavsnitt inför den allra första säsongen, men det blev aldrig av. Sedan dess är det första gången han får frågan igen.

– För mig passar det jättebra att det blev nu, det tajmar perfekt med var jag är i livet. Jag fyller 50 år i år och har varit i branschen i 40 år. Sedan ska det bli kul bara att få umgås med kollegor och dela historier och musik, säger han till TT.

Ju mer inspelningen närmar sig, desto mer nervös blir han dock för att ge sig in i de andra artisternas verk.

– Man har en så himla stor respekt för varandras musik och vad man vill berätta. Och så ska det bli väldigt kul att se vad de andra gör med mina låtar och vad de får för inspiration av dem.

Själv är Jöback ett fan av “Så mycket bättre” sedan tidigare.

– Det är världens bästa band där, det är en fin miljö och en fin gemenskap. Det är kul att se olika åldrar, generationer, bakgrunder och musikstilar mötas, säger han.

Fakta: De medverkar i “Så mycket bättre 2021”

Peter Jöback

Maxida Märak

Ytterligare artister tillkommer, varav två ska presenteras i TV4:s “Efter fem” under onsdagen.

“Så mycket bättre” har sänts i elva säsonger.

Det senaste från Nyheter

0 0kr