Jacco från gruppen Labyrint solodebuterar

Nyheter.
Jacco släpper debutalbum. (Foto: Paret PR)

HIPHOP. Efter att ha varit medlem i rapgruppen Labyrint debuterar nu Jacques Mattar, även känd under artistnamnet Jacco, som soloartist.

Albumet Allt jag har beskrivs som ett samhällsbetraktande och terapeutiskt album med ambitionen att visa en annan sida av livet i förorten, med texter om de oglamourösa sidorna av gangsterlivet och om relationer och fattigdom.

– Inom hip hop nämner folk dyra märken. Men ingen nämner att de har det fattigt. Många bor trångt med fattiga och arbetslösa föräldrar. Det är ingen som berättar de historierna. Om hur det är att ärva från sina storasyskon, säger Jacco i ett pressmeddelande.

– Jag vet att många jag växt upp med inte har en aning om min barndom, allt man gick igenom som ung hemma och allt som format mig till den jag är, även fast man hängde med dom varannan dag. Det fick mig att tänka ”shit, vad går alla andra runt och bär på för jobbiga grejjer?”. Dom tankarna gjorde att jag kände en skyldighet att göra låten. Att med en röst som hörs, visa att det är okej att dela med sig. Att på något slags jobbigt utlämnande sätt berätta en del av min och min familjs historia och hur den stärkt
oss som personer och familj på alla sätt.

Allt jag har släpps den 6 maj.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr