Helgporträttet: “Normer reproduceras från kvinna till kvinna”

Nyheter.
Nathalie Álvarez Mesén

MAGISK REALISM. Manusförfattaren och regissören Nathalie Álvarez Meséns debutlångfilm har blivit utvald till Costa Ricas Oscarsbidrag och har Sverigepremiär i helgen. Clara Sola är en poetisk skildring av en kvinnas tillbakatagande av kontrollen över sin egen kropp.

Namn: Nathalie Álvarez Mesén

Ålder: 33

Bor: Stockholm

Född: Solna

Familj: Mamma, pappa och bror.

Intresse: Tycker om naturen, hästar, katter, musik, film och att läsa.

Du är aktuell med Clara Sola, din långfilmsdebut som har biopremiär i Sverige den här helgen. Filmen har dessutom blivit utvald till Costa Ricas Oscarsbidrag, vilket erkännande för en första långfilm!

– Ja, det är jättefint. Det känns som att folk i Costa Rica är väldigt stolta över filmen, den har redan haft premiär där. Resan började i Cannes på filmfestivalen Directors Fortnight, och sedan har den visats på festivaler runt om i världen. En del har varit hybrider och även om den här filmen upplevs bäst på bio så har vi kunnat nå väldigt många på det sättet.

– Den har fått ett fint mottagande, både från publiken men också från kritikerna, vilket var väldigt överraskande. Speciellt i Cannes där vi var med i en sidosektion, att de ens kom och tittade och dessutom var så positiva. Jag blev så himla glad över att läsa hur poetiskt och respektfullt de skrev om den.

ELIN STADENBERG
elin.stadenberg@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr