Alicia Vikander startar filmutbildning

Nyheter.
Alicia Vikander och Göteborgs filmfestival gör gemensam sak och drar i gång en filmutbildning för skolungdomar i Göteborg. Pressbild. (Foto: Peter Claesson/Stenastiftelsen)

FILMSKOLA. Skådespelaren Alicia Vikander och Göteborgs filmfestival vill ge ungdomar i Göteborg verktyg att uttrycka sig genom filmmediet, och startar därför en filmutbildning.

Alicia Vikander filmlabb, som projektet heter, offentliggjordes under fredagskvällen i samband med att Vikander tog emot årets honorärstipendium av Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

Projektet löper initialt över tre år med start i januari 2022. Varje år deltar tre till fyra nya skolor från olika delar av Göteborg i filmlabbet. Mobila filmverkstäder kommer att turnera runt i högstadieskolor i Göteborg, där det pedagogiska arbetet leds av Göteborgs filmfestivals filmpedagoger.

Alicia Vikander har varit med och utformat projektet och kommer själv varje år delta i utvalda workshops med eleverna. 2022 deltar Kannebäcksskolan (Tynnered), Nordhemsskolan (Linnéstaden) och Skälltorpsskolan (Hisings Backa), som är högstadieskolan som Alicia Vikander själv gick på.

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr