Abortrelaterad konst censureras i Idaho

Nyheter.
Unplanned Parenthood: Letters to an army of millions av Michelle Hartney. Ett verk från samlingen har tagits bort från Idaho utställningen eftersom det handlar om abort. (Foto: Michellehartney.com)

ABORT. Ett flertal konstverk har tagits bort från amerikanska Lewis-Clark State Colleges utställning “Unconditional Care” eftersom de handlar om abort. 

En konstutställning på Lewis-Clark State College i Idaho, USA, med titeln “Unconditional Care” syftar till att ta itu med samtida hälsofrågor inklusive kronisk sjukdom, funktionshinder, graviditet, sexuella övergrepp, vapenvåld och dödsfall, men tjänstemän från Idaho tog bort flera verk som nämner abort, med hänvisning till att delstaten har en lag som förbjuder att offentliga medel används för att propagera för abort.

Bland de borttagna verken finns videor med kvinnor som diskuterar sina erfarenheter av graviditet och kvinnors rättigheter, ett handskrivet brev adresserat till Planned Parenthoods grundare och ett verk som inkluderar abortpiller.  

De berörda konstnärerna är av naturliga skäl upprörda och har formulerat protester mot censuringreppet. Representanter från anticensurorganisationer som ACLU har nuu skrivit ett brev till kollegiet och uppmanat dem att återinföra de borttagna verken. 

Läs mer HÄR.

HAILEY NGO
info@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr