Noterat: Varför rinner aprikosmarmeladen?

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

VARDAGSBEKYMMER. Var och varannan dag blir jag frustrerad över saker som andra eventuellt skulle kunna betrakta som petitesser. Varför rinner exempelvis aprikosmarmeladen av från brödet? Hur kommer det sig att jag oftast misslyckas med att skala ett ägg? Hur djävligt är det inte när morgontidningen här i glesbygden är blöt? Varför skiter katten ibland på fel ställe? Hur kommer det sig att mitt täcke samlar sig på golvet bortom fötterna?

Hur kommer det sig, förresten, att jag inte behärskar mobilen? Att människor, som jag betraktar som kloka, inte beter sig som kloka? Hur kommer det sig att mina favoritlag i fotboll och ishockey inte lär sig? Varför förstår jag inte politikerna på tv, även när de inte uppenbart ljuger? Hur kommer det sig att jag uppfattar mig själv som mycket bättre än jag faktiskt är?

Och här kommer katten med svansen. Ett existensiellt utropstecken!

Carsten Palmer Schale

LÄS FLER NOTISER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Noterat

0 0kr