Noterat: En hälsning till alla tatuerade kockar

Noterat/Kultur.

NoteratMATÅNGEST. Mat är ett erbarmligt gissel. Varenda dag ska man hitta på något nytt att trycka i sig. Sedan ska man diska och så kan man ge sig på att den fantasilösa bukfyllan ska ut genom brunögat när man sitter på bussen eller bion dagen efter. Sedan ska man släpa hem nya livsmedel genom dystra förortsgator för att förädla dessa till en ny sörja att förlänga livet med. Så sitter man där och idisslar något fantasilöst i sju minuter, efter en halvtimme i ett deprimerande dåligt planlöst lysrörskök och sedan ska tallriksjäveln diskas. När man sedan strökollar Facebook överöses man av äppelkindade hääärliga dietister som jonglerar med äpplen i konstnärligt motljus på Österlen som någon nedrans kosmosclown. Sedan attackeras man, som vore det med stridsgas, av alla tatuerade kockar till skäggslynglar som ska krysta ur sig en retrorustik tolkning av korv med mos, eller någon annan nyenkel husmanskost, i direktsändning i så gott som vartenda förbannat teveprogram. “En sån otrooooligt fräsch kroppkaka!” Newsflash! Din enerverande drasut. Vem som helst kan blanda fläsk och potatis så pumpa dina galoscher och studsa åt fanders ut ur min bildruta!

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Kultur

0 0kr