Välgjort men lite för snällt

Musik.
Mary Mi. Aktuell med en ny EP.
Mary Mi. Aktuell med en ny ep.

FOLK/INDIEPOP. Det är välgjort, fyndigt och i största allmänhet duktigt, konstaterar Fredrik Reinedahl. Han har lyssnat på en aktuell EP med Mary Mi, men tycker att det låter för snällt.

 

Carnival Sounds (Ep)
med Mary Mi
Releasedatum:
den 24 Oktober

Örebrosångerskan Mary Mi släpper nu sin andra ep. Jag borde kanske tycka att den är jättebra. Det är välgjort, fyndigt och i största allmänhet duktigt. Fyra låtar som också passar bra ihop. Så långt är allt toppen. Det finns bara ett litet problem, och det är att jag inte får någon riktig känsla för det här.

Det är för mycket mys, även om Mary Mi för all del skriver bra och innerliga texter. För mig blir det alldeles för mycket snäll förskolefröken, som med sin vänaste stämma vill berätta om livet och människorna.

När det kommer till “känna igen sig i vardagen” så finns Dr Kosmos, och på sitt sätt Bob Hund, som exempel på hur det kan göras. Båda tokroliga, och lagom cyniska. Här finns inget av det. Här är det bara mysigt och pedagogiskt på ett sätt som gör att det inte slår an någon nerv.

Om du är en sönderstressad småbarnsförälder på väg mot nervsammanbrott så kanske det här är precis så behaglig som musik behöver vara för att du inte ska tappa konceptet och vilja ta ett glas vin för mycket på fredag kväll, men jag vill ändå tro att Mary Mi:s publik klarar lite mer tuggmotstånd än hon presenterar här. Jag ser fram emot att höra när Mary Mi tar ut svängarna.

FREDRIK REINEDAHL
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Musik

0 0kr