Svenska Felin släpper låt för aborträtten

Musik/Kultur.

När Elin Blom, ena halvan av svenska artistsduon Felin, nåddes av nyheten att amerikanska delstaten Alabama röstat igenom ett totalförbud mot abort kunde hon inte vara tyst. Reaktionen kom snabbt i form av låten No More Sweet Home AlabamaLåten kommer släppas på Spotify inom ett par dagar och alla intäkter kommer skänkas till organisationer som verkar för kvinnors rättigheter.

– Det har varit ett fantastiskt team som sedan bidragit till att skapa denna video på så kort tid, som jobbat intensivt i tron på att kunna göra någon form av skillnad, säger Elin Blom.

Felin är en artistduo där Elin Blom skriver och framför låtarna och Fredrik Etoall är fotograf och står för det visuella uttrycket. De var mitt uppe i att färdigställa sitt debutalbum när Alabamas strikta abortlag klubbades igenom.

Det blev tydligt för Elin Blom att hon behövde göra något, att vara en röst i debatten kring frågan och det naturliga sättet blev att göra detta genom musiken. Så hon pausade jobbet med albumet och tillsammans med fotografen och regissören Fredrik Etoall bestämde hon sig  för att skapa en video för att ytterligare understryka budskapet.

– Eftersom jag verkar i en bransch där män ofta dikterar villkoren, så gör det mig extra angelägen att kämpa för kvinnornas rätt till sin egen kropp. Som kvinna väcker detta starka känslor för mig. Jag blir sjukt provocerad av det som hänt i Alabama och andra delstater i USA.

STEFAN BERGMARK
info@opulens.se

 

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Kultur

0 0kr