Svängig och njutbar jazz i ständig rörelse

Musik.
Omslaget till Tomas Janzons nya jazzalbum.
Omslaget till Tomas Janzons nya jazzalbum.

JAZZ. Bo Bjelvehammar har lyssnat på Tomas Janzons nya album “Nomadic” och gillar det rörliga och sökande elementet i ljudbilden.

Nomadic med Tomas Janzon
Changes Music

Den svenske gitarristen Tomas Janzon är ett aktat namn i jazzens hemland USA. Med New York som bas utforskar han jazzens väsen.

Han bejakar rörelse i musiken, han låter drömmar utan form tämjas till verkligheter.

Det är en mångsidig resa, i nuet, i minnet och just i rörelsen; han söker ständigt nya platser och positioner. I det konventionella, i det stillastående söker han springor och glipor.

Tomas Janzon är inte bofast i en viss gren inom jazzen, han söker egna uttryck, ett sökande utan slut; Charlie Parker visade vägen och öppnade dörrarna mot detta nomadiserande, resande liv i musiken.

Detta att vara i rörelse har blivit ett signum i hans musik och han framträder med en självklarhet och en tydlig och trygg auktoritet.

Med generösa och öppna musiker på vibrafon, bas och trummor – Steve Nelson, Hilliard Greene, Jeff Littleton, Chuck McPherson och Tony Austin.

Allt svänger, är både vackert och njutbart.

Du kan lyssna på en hel konsert i Haparanda eller Korpilombolo i mitten av april, men han kommer även till Fasching i Stockholm.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

Det senaste från Musik

0 0kr