Storartat album med Ellas kapell

Musik.
Ellas Kapell.

JAZZ. Helheten bländar, med känsla, energi och ett gott mått av lekfullhet, skriver Bo Bjelvehammar som lyssnat på What’s it all about? med Ellas kapell.

What’s it all about?
med Ellas kapell
Naxos/Prophone Records

Ellas kapell gestaltar med sitt andra album det som är livet, det som vi bara kan ana i drömmar om framtiden. Det som väntar är små förtretligheter och bekymmer, liksom  stora och svåra frågor. Några saker kan vi ana och så smått förutse, genom glipor och gläntor. Annat blir länge dolt och vilar i tysta kammare.

Ellas kapell låter oss följa med på en resa genom livet, där en del är upplevt och annat bygger på antaganden och förväntningar, möjligen längtan och en tro på vad som ska ske.

Älskade och kända jazzkompositioner kläs i en ny skrud, arrangemangen anpassas efter de särskilda tillstånden och stämningslägena, på ett noggrant och omsorgsfullt sätt. Allt sker med en stor följsamhet och känsla. I förflyttningar och mönster fångas livets variationer. Ibland är det bråttom, det gäller att fånga några flyktiga ögonblick, eller att njuta av ett kort framtidsljus.

Lovisa Jennervall är redan en utsökt jazzvokalist och de tre övriga medlemmarna i den lilla orkestern är strålande – Manne Skafvenstedt på piano, Anders Langoergen på bas och Edvin Fridolfsson på trummor.

Gästmusiker är Karin Hammar och Magnus Lindgren.

Detta är en storartad produktion, just helheten är den som bländar, med känsla, energi och ett gott mått av lekfullhet.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

 

Det senaste från Musik

Timo Kangas, Kangas klanger, jazz, western swing, ESC, country, honky tonk, bluegrass, skivnytt, lp-skivor, spotify,

Musik så in i Norden

SKIVNYTT. Pitepalt-country möter Elvis och Dylans veteraner. En finsk Eurovision-dirigent som blivit
0 0kr