Legendariska låtar i lyckad tappning

Musik.
Fredrik Kronkvist.
Fredrik Kronkvist.

JAZZ. ”Fredrik Kronkvist leder med lätt elegans musiken in i vår tid, det är bara att njuta,” skriver Bo Bjelvehammar som lyssnat på färska albumet The Swedish Songbook.

The Swedish Songbook med Fredrik Kronkvist
Connective Records

Saxofonisten och kompositören Fredrik Kronkvist återvänder hem efter en lång tid som jazzmusiker med ett otal utgivna album som bandledare.

Hemåt är till sina svenska musikrötter med visor och folkmusik. Det är som att botanisera i en rik örtagård. Från dessa vandringar kommer nya spännande arrangemang, samtidigt som de ursprungliga fröstockarna lever.

I tolkningarna finns både en känslighet och en respekt för ursprung och källa, samtidigt växer det fram överraskningar och variationer genom olika tempon och stämningar.

Fredrik Kronkvist omger sig med världsmusiker – Olle Wullt, Sven-Erik Lundeqvist, Simon Petersson och Adam Ross.

Fredrik Kronkvist bjuder på ett knippe låtar av legendstatus, det är ett urval av personliga favoriter från folkmusiken, visor, psalmer och andra låtar.

Igenkänningsfaktorn är stor, allt från ”Visa från Utanmyra” till ”Sakta vi gå genom stan”. Det vittnar om ett stort mod och en god självständighet att ge sig på det allra bästa, som vi har. Fredrik Kronkvist leder med lätt elegans musiken in i vår tid, det är bara att njuta.

Lyssna här!

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

Det senaste från Musik

0 0kr