Expressiv jazz som är en ren urkraft

Musik.
Terese Lien Evenstad. (Foto: Skvader media / Rickard Olausson.)
Terese Lien Evenstad. (Foto: Skvader media / Rickard Olausson.)

JAZZ. “Kraftfullt och sensitivt med en stor energi och dynamik – en inneboende urkraft med improvisatorisk frihet, ” så lyder Bo Bjelvehammars omdöme om Terese Lien Evenstads nya album.

Movement av Terese Lien Evenstad
Berthold Records

Terese Lien Evenstad kommer nu med sitt tredje album och  där hon visar sin storhet både som musiker, kompositör och arrangör. Bredvid hennes fiol finns en minst sagt vass sättning – Britta Virves på piano, Arvid Jullander på bas, Peter Danemo på trummor och Alexander Ivarsson på klarinett.

Alla spår är producerade och komponerade av Terese Lien Evenstad – Alexander Ivarsson och Peter Danemo har bistått med några arrangemang.

Texterna innehåller skilda berättelser som kommer från platser, upplevelser och händelser.

Vi som lyssnare har att ta emot det avsända, reagera och avnjuta skilda budskap och olika stämningslägen. Som en vind sveper det in minnesflingor, som gester och uttryck.

Albumet har en särskild kontext. Under en lång vandring genom en bergsgrotta som formats av vatten, började Terese Lise Evenstad sjunga in olika idéer på sin mobil.

Förändringar och rörelser i vattnet formade omgivningar, skapade nya landskap. Det är som livet, en stor ovisshet.

Som en livsrevy; det går inte att se allt, som bara att höra vattnet, vi vet att det finns där – havet är ett stort mörker.

Det är inga raka och formella samband i musiken, snarare tvärtom, men kraftfullt och sensitivt med en stor energi och dynamik – en inneboende urkraft med improvisatorisk frihet.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

 

Det senaste från Musik

0 0kr