Caroline Leanders angelägna låtar ljuder av närvaro

Musik.
jazz, visor, vispop, Caroline Leander, kvinnojour
Tintin Blackwells omslag till Caroline Leanders aktuella skiva “Hem utan adress”.

JAZZ/VISPOP.Allt känns så angeläget, påträngande och viktigt!” skriver Bo Bjelvehammar som lyssnat på Caroline Leanders aktuella EP ”Hem utan adress”.

Hem utan adress med Caroline Leander
Visor
Timbre Tone Music

Caroline Leander, sångerska, pianist och kompositör, besökte under våren 2022 återkommande en kvinnojour för att arbeta med musik – och textskrivande.

Tankar kring arbetet har nu blivit ord och musik i form av EP:n ”Hem utan adress”. Grunden och plattformen finns i skilda berättelser, från de boende, personal och Caroline Leander själv.

I tillstånd av utsatthet och sårbarhet, levs ett gammalt liv om på nytt, i minnen och fragment; samtidigt är många på väg mot något annat. Blicken söker sig bortom, det går att känna friska vindar och vara på väg mot något nytt, i nya resor.

Det är inte ofarligt, nej, det är riskfyllt att ge sig ut på okända vatten. Att sväva mellan hopp och förtvivlan, i ett landskap där du har få kontaktytor, kanske ingen vet var du är.

För all text och musik svarar Caroline Leander och hon omger sig med sällsynt skickliga musiker som Jens och Petter Lindgård och Rasmus Svensson. Det måste påpekas ett den grafiska designen är genial, skapad av Tintin Blackwell.

Det bräckligt intensiva och det smärtsamma fångas i ord och sorgsamma rop, i känslosvall av förlust, sorg och smärta. Låtarna ljuder av närvaro och deltagande och det eviga sökandet efter svar på de frågor, som här blir ställda och måste reflekteras över.

Allt känns så angeläget, påträngande och viktigt!

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

Det senaste från Musik

0 0kr