Största festivalerna i sommar

Möten

I SAMARBETE MED SMSLÅN.NU. I Sverige har vi lyckligtvis gott om personer som älskar musik och festivallivet. Arrangörer runt om i landet anordnar stora musikfestivaler, med internationella som svenska stjärnor.Om du själv söker dig till den där gemensamma platsen, med gott käk och bra musik, bör du hålla koll på de största festivalerna i sommar.

Sweden Rock – 5-8 juni

För den som älskar rock finns det ingen bättre musikfestival i Sverige än Sweden Rock. Gång på gång lyckas arrangörerna boka de största akterna och det här året är inget undantag. På årets upplaga av festivalen kommer vi att se giganter som Kiss, Slayer, Def Leppard, ZZ Top och flera. Det är en klassisk campingfestival, som hela familjen är välkommen till.

Summerburst – 7-8 juni

Till Ullevi i underbara Göteborg kommer flera stora artister. Det här årets Summerburst bjuder på storheter som Steve Aoki, Alison Wonderland och Tigerlily. Under de här dagarna känns pulsen i hela staden. Ett bra tillfälle att uppleva musik och kultur på västkusten.

Way Out West – 8-10 augusti

Skulle du av någon anledning missa årets Summerburst kommer här en livlina, Way Out West i Linnéaparken i centrala Göteborg. Festivalen som har allt; ett brett spann med artister, grymt festivalkäk, filmpremiärer och efterfester samt spelningar i olika delar av stan. De lyckas alltid boka enorma utländska som inhemska artister. I år får vi se The Cure, James Blake och Zara Larsson.

Way Out West också ha en stor eloge för att den bidrar till miljön genom att endast servera köttfri mat.

Dyrt med biljetter

De flesta av oss musikälskare vill så klart gå på festival på somrarna, men nu för tiden anser många att biljettpriserna är för dyra. För en som inte bor i samma stad som festivalen äger rum på, måste utöver biljetten räkna in kostnader för boende och resa. Det händer att folk inte vill missa chansen att se sin drömartist och därför tar lån för att kunna finansiera sin festivalvistelse. Är du själv i den sitsen, men har en notering i din kreditinformation, kan du läsa mer om att ta smslån trots betalningsanmärkningar. Har du i dagsläget en sund ekonomi i finns det nämligen chanser att få lånet beviljat. Innan du gör snabba lån är det viktigt att du redan innan vet när du kan betala tillbaka och kollar upp vad lånet har för räntor.

Ja, vi väntar oss ännu en stor festivalsommar i Sverige. På vilken av dem kommer du att befinna dig?

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.