Noterat: Storbritanniens förra talman talar ut

Kultur.

MEDIEGRANNAR. John Bercow var talman i det brittiska parlamentet i tio år, fram till att parlamentet upplöstes inför valet den 12 december i år. I en timslång GQ-intervju med Tony Blairs tidigare nära medarbetare Alastair Campbell, uttalar sig Bercow om Brexit, arbetet i parlamentet och ger små porträtt av politiker han mött under sin politiska karriär som torypolitiker och talman.

Han pratar också om sin bakgrund som jude och ”lower class”. 57 minuter in i intervjun får han frågan om han tror att Jeremy Corbyn och Labourpartiet är antisemitiska. Kampanjen i brittiska medier för att smeta antisemitism på Jeremy Corbyn har intensifierats nu under valkampanjen. Särskilt BBC och The Guardian har sedan länge utmärkt sig.

En länk till intervjun med Bercow finns här. Det är ett stort nöje att höra den ytterst vältalige Bercow uttrycka sina tankar.

Lars Borghem

LÄS FLER NOTISER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Kultur

0 0kr