Noterat: Fläskdetektorer ska skydda vegetariska skolor

Kultur

VEGETARIANISM. Maten på Södermalms grundskolor i Stockholm föreslås bli helt pescovegetariska. Det vill säga förutom vegetabilier kan maten innehålla mejeriprodukter, fisk och skaldjur men varken fågel eller kött, om det nya kommunala lagförslaget går igenom.

Vidare ska fläskdetektorer installeras för att komma till rätta med ett nytt sorts ordningsproblem. Vissa etniska svenskar som går på dessa skolor har nämligen i provocerande syfte smugglat in skånska ekologiska gristassar i gelé för att retas med muslimska elever.

Den holistiska kostkonsulten Stina Månfröjd-Stjärnglans berättar för Södermalmstidningen att ”varje kött har sin egen aura och tekniken för att avslöja insmugglat kött i princip är den samma som används i metalldetektorer på exempelvis flygplatser och nattklubbar.”

Jesper Nordström

Läs fler notiser 

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.