Trollkarlen

Underskruvat.
Collage: C Altgård / Opulens.

MAGI. Iodine Jupiter skriver idag om mannen som kallades “säljaren av luft, leverantören av Ingenting”.

I tusen år låg jag inbäddad i snö, is och frost för att väckas upp, gå på gator och sälja vind till fartygssegel. Det hade varit stiltje länge och skeppen hade bråttom ut från hamnen med sin dyrbara last. Jag kom med kistor fulla av tyg, knöt upp, lossade knutar, vecklade ut näsdukar som fick fladdra fritt. Vinden kom och tog skeppen ut till havs. För detta betalade man mig mycket väl. Sjömännen jublade, kallade mig säljaren av luft, leverantören av Ingenting.

Vid ett tillfälle när ingen vind kom efter att jag utfört min magi släpades jag iväg av en ursinnig kapten med en uppretad besättning. De hängde mig i ett träd utanför staden. Jag dog, men skulle snart återkomma, redan följande sekel och med bättre trolldom.

IODINE JUPITER
iodine.jupiter@opulens.se

 

iodine Jupiter är skriftställare med tematiska verk inom dramatik, musik och litteratur. En satirisk ton är ofta vapnet som riktas mot vår tids idioti. Bakom titlar som Dom dödas pornografi och Obscen sanning ryms både skönhet och civilisationskritik. En senare publikation i denna anda är En tjänstemans meditationer.

Det senaste från Underskruvat

Foto: Adam Erdheim

Boris bevingade: Teater

Världens sublimaste teaterföreställningar spelas i våra hjärnor inför endast en åskådare.
0 0kr