Gör dig redo för Melodifestivalen 2020!

Sponsrat.
Anna Bergendahl i Melodifestivalen ifjol (foto: AnnCatrin Blyckerts)

I SAMARBETE MED PARTNER. I år är det dags igen. Svenskarna kommer redan den 1a februari bänka sig framför teven för att lyssna på årets bidrag till den populära musiktävlingen. Oavsett om du tittar med familj, vänner eller din partner, så är det ofta en glädjefylld upplevelse.

Ibland kan det vara roligt med något mer, något utöver att bara titta eller rösta. Om du är den som vill strö på lite extra spänning över evenemanget så kan betting vara något för dig. Har du ett bra öra för schlager så kan du nog tjäna en slant på det hela också!

Allt du behöver veta om Melodifestivalen betting

Det finns en del grundläggande tips du får ta del av här, såväl som generell information om hur det fungerar. Först och främst behöver du veta vilka bettingsidor du kan vända dig till för att spela på odds. I det här fallet kan du besöka följande:

  • Bet365
  • Betway
  • Unibet
  • YoBetIt

Det är viktigt att du jämför oddsen mellan sidorna för att se vem som kan ge dig den bästa dealen. Vill du läsa mer om Melodifestivalens odds så finns det ett flertal spelsidor som tillhandahåller all relevant information om bl.a vilka odds spelbolagen erbjuder just nu.

Du har möjligheten att betta på olika resultat, men det mest populära och spänningsfyllda brukar vara att betta på är vem som tar hem det hela, den som vinner finalen alltså. Det går även bland annat att satsa på vem som vinner varje deltävling, vilket också kan vara kul beroende på hur mycket du tänkt spela, samt något enklare.

Mer om odds

Om du är en gröngöling när det kommer till betting, så kan några tips vara på sin plats. Det enda du behöver är huvudräkning på mellanstadiets mattenivå – eller en miniräknare.

När du besöker en bettingsida för att betta på Melodifestivalen, så kommer du mötas av en massa siffror. 1.75, 5.50, 10.00 är några exempel. För att räkna ut vad oddsen blir, så kan vi använda en insats på 100 kr som räkneexempel.

Så, om du ska satsa 100 kr när oddset ligger på 1.75, så gör du följande uträkning:

100 x 1,75 = 175
Det innebär alltså att du får 175 kr tillbaka när du vinner, och därmed har du gjort en vinst på 75 kr.

Ytterligare exempel:

100 x 5,50 = 550 kr

100 x 10,00 = 1000 kr

Förhoppningsvis kan du nu lite mer om hur odds fungerar, innan du satsar allt för att vinna storkovan.

Som tidigare nämnt är det en god idé att jämföra oddsen mellan de olika sidorna, du har ett flertal alternativ och på så vis kan du få ett särskilt bra odds när du spelar.

Favoritartisterna just nu

Precis som med all annan betting, så finns det en del favoritartister bland spelbolagen, och de har inte varit sena med att presentera dessa tillsammans med sina nuvarande odds för varje artist. Här är ett utdrag av toppvalen just nu:

1. Felix Sandman med Boys With Emotions
2. Hanna Ferm med Brave
3. Victor Crone med Troubled Waters
4. Mariette med Shout It Out
5. Robin Bengtsson med Take A Change
6.

Vem är din favorit? Glöm inte att rösta under tävlingen. Detta kan göras antingen via den officiella appen som heter “Melodifestivalen”, eller genom att ringa. Sistnämnda kostar 3,60 kr per samtal, eller 9,90 kr om du vill stödja Radiohjälpen med ditt samtal.

Nu är det bara att tagga till inför Mellon, och bemästra ditt oddsspel. Håll koll på bettingsidorna för att alltid vara uppdaterad om vilka de senaste oddsen är, och förhandsfavoriterna bland årets artister. Sedan kan du – precis som en av artisterna – ta dig vidare till Eurovision, och därmed ta ditt spel till nästa nivå.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.