Finansiera köksrenoveringen med pengar snabbt

Sponsrat.

Att renovera köket är oftast väldigt kostsamt och de allra flesta behöver ta ut ett lån för att ha råd med renoveringen. Men det är inte bara finansieringen du behöver ha i åtanke när du ska renovera köket, utan det är så mycket mer att fundera över.

Köksluckor och lådfronter

Vad vill du ha för stil på köksluckor och lådfronter? Tänk på att allt i slutändan ska gå ihop och harmonisera. Därför är det smart att se över golv, tak, köksbänk och detaljer redan innan renoveringen påbörjas.

Vit är alltid en populär färg i köket eftersom det gör hela köket ljust och fräscht. Men det är du själv som ska trivas i köket och det är viktigt att du väljer färg och stil som passar just dig.

Knoppar eller handtag?

En liten detalj som faktiskt gör stor skillnad är knoppar och handtag. Det kan verka löjligt men helhetsintrycket av köket påverkas väldigt mycket av just de små handtagen eller knopparna. Och det faktum att det finns otaliga varianter och färger att välja mellan kan göra det till en omöjlighet att välja.

Börja med att välja vilken färg du vill ha. Efter det är det smart att välja antingen knoppar eller handtag. Utformningen och designen kan du ta sist när du eliminerat några alternativ.

Kakel och köksbänk

En köksbänk ska vara slittålig och hållbar. Det finns flera olika material att välja mellan, alla med olika mycket underhåll. Om du vet med dig att du inte gärna tar hand om underhållet är det bäst att välja ett material som inte kräver något underhåll alls.

Även om granit och trä är väldigt snyggt kräver det underhåll som du måste utföra flera gånger om året för att materialet ska hålla. Dessa material är även ömtåliga och inte alls lika slitstarka som till exempel silestone. Dessutom kräver silestone inget underhåll överhuvudtaget.

Kakel som sticker ut eller smälter in?

När det kommer till kakel finns det otaliga färger, mönster och former att välja mellan. Det kan kännas som en omöjlighet att välja rätt. Börja med att fundera ut om du vill ha ett mönster på kaklet eller inte.

Därefter bör du fundera över storleken, större kakelplattor innebär färre fogar. Och eftersom det är just fogarna som smutsen samlas i är det en fördel med färre fogar. 

Samma gäller färgen – sticka ut eller smälta in?

Vill du ha en färg som sticker ut eller smälter in med resten av köket? Detta är en smaksak och det är helt upp till dig att välja vad du tycker bäst om. Men tänk på att du inte kommer att utföra en ny köksrenovering inom en snar framtid. Välj därför alla material med omsorg.

Finansiera köksrenoveringen

Alla har inte möjlighet att höja bolånet och på så sätt finansiera renoveringen. I dessa fall är det smart att kontakta Profilkredit som har bra erbjudanden för dig som vill renovera hemma. När du tar ut ett lån bör du alltid ha en plan för hur du kommer att betala tillbaka lånet.

Att låna pengar snabbt är inget du bör göra lättvindigt utan något du bör göra med eftertanke.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.