Är det dags att ta studenten?

Samarbeten.
Foto: Önskefoto.se

I juni månad är det många studenter som springer ut en sista gång från skolan! Vuxenlivet väntar runt hörnet. Men innan dess, så är det ju detta med att ordna inför studenten, det finns ju en del saker att fixa. Att ta studenten är en minnesvärd händelse som markerar avslutningen på en viktig period av livet och början på nya äventyr. För många är det en dag full av glädje, stolthet och minnen som kommer att bäras med sig genom åren.

För att dagen ska bli så minnesvärd som möjligt, så finns det en del detaljer som kan vara bra att ordna i förväg. Det är allt från att köpa en studentmössa, studentkläder och en studentskylt till att planera champagnefrukost, studentflak och att ha en studentmottagning. Efter studenten sedan så kanske det är dags för fler studier, eller ett jobb för att få en ekonomisk trygghet?

Studentmössa och kläder

Studentmössan är en symbol för studentens prestation och är vanligtvis en vit mössa med en svart skärm och en banderoll med studentens namn och eventuellt klassåret. Det är vanligt att studentmössan bärs under studentceremonin och vid andra officiella tillfällen under studenttiden som en symbol för stolthet och framgång. När det gäller kläder, så är det upp till dig själv vad du vill ha på dig, men det brukar vara klänning för tjejer och kostym för killarna.

Champagnefrukost

En champagnefrukost är en populär tradition på morgonen innan studenten. Det är ett tillfälle för dig och dina studiekamrater att samlas för att njuta av en festlig frukost och skåla i champagne för att fira den stundande examensdagen. Vanligtvis består en champagnefrukost av enkel och läcker mat såsom croissanter, färsk frukt, ostar och naturligtvis champagne för de som är gamla nog att delta.

Studentskylt

En studentskylt är en traditionell del av studentfirandet och ett roligt sätt att visa sin personlighet och kreativitet. Det kan vara en skylt med roliga citat, framtidsplaner eller bara en hälsning till vänner och familj. Glöm inte att inkludera ett foto samt ditt namn och klassåret på skylten. I samband med att du springer ut, så är det ofta familjen som står med skylten så väl som saker att hänga kring din hals. Sedan är det en del som väljer att ta med skylten på studentflaket.

Studentflak

Ett av de mest ikoniska inslagen i studentfirandet är så klart själva studentflaket. Oftast så är det en dekorerad lastbil eller flak som ni kan åka runt på under dagen. Ni kan ha musik, dansa och så klart även skrika av glädje!

Studentmottagning och mat

Efter avslutad studentceremoni är det ganska så vanligt att ha en så kallad studentmottagning hemma. Där kan du samla din familj och andra gäster. Mottagningen kan du ha hemma eller annan lämplig plats. Oftast är det nu som mat serveras så väl som dryck och ibland även musik och annan underhållning,

Maten i sig kan vara lättillgängliga alternativ som sallader, wraps, grillad kyckling och frukt, buffémat eller smörgåstårta. En del väljer att ha en picknick eller grillfest i anslutning till studentfirandet.

Studentpresent

Att ge en studentpresent är ett sätt att fira studentens prestation och ge dem något att komma ihåg dagen med. Vanliga studentpresenter inkluderar smycken, klockor, pengar, elektronik eller personliga föremål med sentimentalt värde. Familjen och nära vänner är de som oftast ger detta.

Att ta studenten är en fantastisk upplevelse som du kommer att minnas för alltid. Genom att ordna med några detaljer i förväg kan du se till att dagen blir så minnesvärd och problemfri som möjligt och fokusera på att njuta av stunden och fira framgången med nära och kära.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.