Agenten med många ansikten

Samarbeten.
Foto: Unsplash.com

I SAMARBETE MED BARABETTING.COM. Sedan Ian Flemings böcker om agenten för den brittiska underrättelsetjänsten, James Bond, började adapteras över till filmens medium i början av 1960-talet så har vi fått se sex olika skådespelare axla rollen som agent 007. Totalt har hela 25 stycken filmer om James Bond producerats (där den senaste väntar på sin premiär) och i dessa har vi fått se skådespelare som Sean Connery, Roger Moore och Pierce Brosnan spela den ökända agenten. Senast i ledet att spela rollen är Daniel Craig som efter den senaste filmen ser ut att vara redo att lämna vidare stafettpinnen.

Vem blir nästa James Bond?

Det är alltid ett hett ämne att diskutera vem som ska bli den näste James Bond, och nya rykten dyker titt som tätt upp i magasinen som vakar över nöjesbranschen. Även på olika spelsidor, som man kan leta sig fram till med hjälp av Barabetting.com, så kan man se att det till och med erbjuds odds i frågan. Nu när Daniel Craig innehaft rollen i över fem filmer sedan 2006 och tycks vara klar med sitt arbete som den hemlige agenten med rätt att döda så är ämnet mer aktuellt än på länge.

Ska man lita på spelbolagens odds så finns det några skådespelare som är mer troliga att axla rollen i framtiden än andra. Bland favoriterna tenderar vi främst att hitta två återkommande namn: James Norton och Richard Madden.

James Norton har de senaste åren synts i en rad film- och tv-framträdanden. Nyligen kunde vi bland annat se honom som John Brooke i den senaste adaptionen av Unga Kvinnor.

Richard Madden är kanske främst känd för sin prestation som Robb Stark i Game of Thrones, men sedan han lämnade serien har han gjort flera framträdande roller i bland annat Berättelsen om Askungen och Rocketman.

Bland de troligare namnen kan vi också hitta storskådisar som Tom Hiddleston, Michael Fassbender, Idris Elba och Tom Hardy.

Några riktiga högoddsare

På andra sidan av myntet, i botten av alla listor med namnförslag, så finns det en hel del oväntade namn med väldigt höga odds på sig. Några av dem är åtminstone skådespelare till yrket, som exempelvis sådana som Jamie Foxx, Will Smith och Russell Crowe. Dessa kan vara svåra att föreställa sig i rollen som James Bond, men i jämförelse med några av namnen som det går att spela som så känns de kanske inte så långsökta trots allt.

Vad sägs som David Beckham, Robbie Williams eller prins Harry som hemliga agenter på den vita duken? Beckham har visserligen synts i någon film här och där, och prins Harry har kommit närmare skådespelaryrket i samband med sitt giftermål med Meghan Markle, men att någon av dem skulle axla en av de största skådespelarrollerna som finns känns inte som något mer än en fantasi.

Oavsett vem vi får se spela rollen som James Bond efter Daniel Craig så finns det några riktigt intressanta namn på listorna – samt ett och annat vi gärna hade sluppit se.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.