Melker Garay: ”Refuserat” ‒ Del 8 ‒ ”Inbillade bokstavsvidunder”

Prosa & poesi.
Melker Garay, roman, Refuserat, sommarföljetong i Opulens,
“Refuserat” av Melker Garay.

SOMMARSERIE. För de läsare som följt Opulens under en längre tid torde författaren och konstnären Melker Garay vara ett välbekant namn. Nu har vi nöjet att presentera Garays senaste roman ”Refuserat” som sommarföljetong i 25 delar. Här följer del 8.

Tidigare avsnitt hittas här.

8

Inbillade bokstavsvidunder

Jag måste på något sätt ta mig samman. För det borde ju rimligtvis finnas ett liv utanför litteraturen där man kan leva fullödigt och utan tankar på bokstäver och än mindre på skrivna manus. Visst borde det finnas det? Så vill jag i alla fall tro. Jag måste finna kraft att fortsätta mitt liv, en kraft som befriar mig från ordets ok, en kraft som öppnar för en annan verklighet där min tillvaro inte längre är betingad av vad en för mig främmande förläggare anser om mitt manus, en kraft som kan berika mig som människa och som kan få mig att skratta och åter skratta. Från den dagen, en höstdag för tretton år sedan, då jag började skriva på mitt åbäke till manus har jag valt bort så mycket, till och med, just det, skrattet.

Likt en förhånad Don Quijote har jag varit en som slagits mot inbillade bokstavsvidunder och roterande ordkvarnar i hopp om att åstadkomma något stort och ärofyllt. Snälla ni, jag vill verkligen bli fri från mitt famösa manus. För i det finns ingenting. Ingen handling, ingen mening, ingen tanke, ingenting över huvud taget.

MELKER GARAY
melker.garay@opulens.se

Melker Garay är författare och bildkonstnär. Han är född i Chile, kom till Sverige som fyraåring och bor idag i Norrköping. Hans skönlitteratur kretsar kring existentiella och filosofiska frågor. Mer om författaren Melker Garay: www.garay.se

Det senaste från Prosa & poesi

0 0kr