Svar direkt: “Åkerö har förstått mig rätt”

Media/Samhälle.
Bild: Pixabay.com

REPLIK. Den svenska journalisten och författaren Andreas Ekström lyfter ofta fram vikten av en  global lagstiftning om internetetikett och internetneutralitet. “Men hur då, Andreas Ekström? Hur ska detta gå till?” undrade Emil Åkerö i en artikel i Opulens idag. Ekström svarar här på kritiken.

 

 

Emil Åkerö har läst mig alldeles rätt. Jag undviker mycket konsekvent att tala om för andra – företag, regeringar, privatpersoner – exakt hur de bör arbeta för ett bättre internet.

Och varför det?

För att jag är trött på tvärsäkerhet, både min egen och andras.
För att jag tror på den demokratiska kraften i svåra, snåriga samtal.
För att jag begriper att många många vet och kan mycket mer än jag.

Jag inser att det är väldigt omodernt, att inte spela guru och komma med perfekta svar. Emil Åkerö blir ju uppenbart frusterad. Men testa! Det går visserligen långsammare – men man lär sig mer på mitt sätt. Man har roligare. Och man har, framför allt, bättre förutsättningar att komma fram till något som verkligen kan hålla på lång sikt.

Emil Åkerös konkreta förslag är precis sådant som jag tycker om att läsa, och som jag vill se mer av. Om han har rätt eller fel? Håll i er nu: Jag är osäker på det.

ANDREAS EKSTRÖM
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Media

0 0kr