Postnord får ett viktigt brev att leverera

Krönikor.
Collage: C Altgård / Opulens.

SATIR. Iodine Jupiter skriver om en köpfest som övergår i grisfest och ett brev som hamnar på villovägar. President Trump och Postnord är ett par av aktörerna…

 

Gotland är till salu. Sveriges statsminister har bestämt att ön ska säljas till ockerpris. Det är redan avgjort. Ingen idé att gnälla. Ministern gör det för att finansiera köpet av Saint-Barthélemy, semesterparadiset, ägt av Sverige redan 1784. Vårt västindiska Mallorca ska återbördas till sina rättmätiga ägare.

Många lägger bud på Visby med omnejd. En vild köpfest utbryter, men övergår i en grisfest. Danskarna vill köpa Malmö FF. De påstår att klubben är deras, att den är dansk från början.

En av entusiasterna är USA som kräver vissa förmåner vid upphandlingen av Gotland. Ett signerat och stämplat brev skickas från den amerikanske presidenten med ett köpeavtal.

Men hur kommer brevet vidare när det landar i Sverige? oroar jag mig. Har Postnord fått särskilda order av CIA om hur de ska göra? Kommer analfabeten i sorteringen eller brevbäraren kunna läsa namnet på adressaten: SLOTTET, KUNGEN, SVERIGE. Det här huset har Postnord länge haft svårt att hitta.

Donald Trump har oförklarligt ställt handlingen till kung Carl XVI Gustaf som han twittrat med i veckor. På nätterna. Om det är nå’t sexuellt mellan dem vet inte Postnord.

Har man verkligen satt en läskunnig person i postsorteringen för just det här brevet, tänker jag. Är man extra förberedd med den hemliga brevinsatsstyrkan?

Stöd Opulens - Prenumerera!

Opulens utkommer sex dagar i veckan. Prenumerera på Premium, 39 kr/mån eller 450 kr/år, och få tillgång även till de låsta artiklarna.
På köpet får du tre månader gratis på Draken Films utbud (värde 237 kr) av kvalitetsfilmer, 30% rabatt på över 850 nyutgivna böcker och kan delta i våra foto- och skrivartävlingar.
PRENUMERERA HÄR!

Jag intalar mig att presidentens brev får en särskild behandling. Omgärdas av helt andra rutiner. I min fantasi bärs det fram på ett silverfat av en uniformsblå statstjänsteman med guldknappar och vita handskar. Generaler och soldater gör honnör längs vägen där köpeavtalet förs fram. Flygplatser, gator, myndigheter förbereder dess ankomst med trumpeter och röda mattor.

O, nej! skriker jag. Herregud! Jag sätter mig tvärt upp i sängen och vrider svetten ur nattskjortan. Det var bara en dröm.

Postnord har fortfarande presidentens brev i en terminal. I ett mörkt rum ligger det tyst och glömt sen månader tillbaka. På en brevetikett står det med stora röda bokstäver  ‒ ADRESSATEN KAN EJ HITTAS.

IODINE JUPITER
info@opulens.se

iodine Jupiter är skriftställare med tematiska verk inom dramatik, musik och litteratur. En satirisk ton är ofta vapnet som riktas mot vår tids idioti. Bakom titlar som Dom dödas pornografi och Obscen sanning ryms både skönhet och civilisationskritik. En senare publikation i denna anda är En tjänstemans meditationer.

Det senaste från Krönikor

0 0kr