Generös invandring men utan lönedumpning

Krönikor/Samhälle
Foto: Peggy och Marco Lachmann-Anke

HEGEMONI. LO vill se över lagen om arbetskraftsinvandring. Det handlar givetvis om att motverka dumpning av löner och arbetsvillkor men av högern sprids nu bilden att det också handlar om en socialdemokratisk flirt med främlingsfientliga väljare. Här gäller att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt och även ifrågasätta det borgerligt dominerade medielandskapet.

 

 

Borgerliga opinionsbildare brukar beskriva fackföreningsrörelsen som en jätte vilken kan krossa i stort sett vilket företag som helst i sin väg. Det ligger nog en del sanning i den beskrivningen. Men i så fall med tillägget att det i denna jättes kropp ryms ett ängsligt barn som mycket sällan använder sin styrka.

STEFAN BERGMARK

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Krönikor