Yalla Trappan är Årets Selma

Nyheter.
Årets Selma 2022 går till Yalla Trappan. (Bild: SelmaStories)


INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. Det feministiska priset Årets Selma tilldelas Yalla Trappan.

För femte året i rad arrangerade SelmaStories den feministiska galan Årets Selma, som i likhet med förra året hölls helt digital. Priset Årets Selma 2022 tilldelades i år det sociala företaget och kvinnokooperativet Yalla Trappan. Motiveringen lyder:

“Med entusiasm och beslutsamhet har Yalla Trappan under många år hjälpt dem som haft svårast att nå arbetsmarknaden. Utlandsfödda kvinnor med liten eller ingen utbildning har funnit både varm gemenskap och en tydlig väg till anställning. Genom konkreta insatser har de stärkt kvinnornas position i samhället och tillsammans skapat en kooperativ kvinnokraft som gjort stor skillnad för många. ‘Årets Selma 2022’ går till Yalla Trappan.”

Malmöbaserade Yalla Trappan verkar med målsättningen att ”skapa arbetstillfällen för utlandsfödda kvinnor med liten eller ingen arbetslivserfarenhet, och bidra till ökad självkänsla och självständighet.” De har cirka 50 anställda inom verksamhetsgrenarna kafé/catering, syateljé samt städ och konferensservice.

– Vi blev överrumplade, lyckliga och känner stor glädje och bekräftelse på att de arbete vi gör betyder något, inte bara för oss, utan även för andra. Det här gör att vi får bränsle till att ta fler steg framåt där vi vågar och satsar mer. Att få vara i sällskap med tidigare vinnare är väldigt hedrande, säger ordförande Christina Merker-Siesjö i en intervju med SelmaStories.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr