Underhållande och granskande om kultur

Nyheter.

 

Cyklopernas land: Ett smart, dumt och roligt program om veckans kultursnackisar. Några av landets smartaste kulturhjärnor tar sig an stora och små frågor från veckan som passerat. (Foto: SVT)

KULTUR. Ikväll är det premiär för höstens nya kulturprogram Cyklopernas land i SVT, där en panel från kulturvärlden samlas för att diskutera veckan som varit. Det blir såväl upplysning som underhållning – med nya vinklar på vanliga kultursnackisar.

Varje torsdag i det nya tv-programmet Cyklopernas land går programledaren Christopher Garplind igenom vad som hänt i kultur-Sverige den senaste veckan. Med sig har han en panel bestående av två personer plockade från kultur- och nöjesvärlden.

– Vi pratar om vad som har hänt under veckan, men det blir också lite olika inslag. I det här programmet har jag till exempel åkt till Kristallengalan och gjort ett granskande reportage om sexism inom tv-branschen, säger Christopher Garplind.

Men han understryker att Cyklopernas land inte är ett redovisande nyhetsprogram utan ren underhållning, ändå hoppas han att programmet ska kunna bidra med andra vinklar på det alla pratar om.

– Och att jag tar upp grejer som andra inte tar upp, jag har till exempel ett segment varje vecka där jag fokuserar på bortglömda kulturbråk som jag ändå tycker är ikoniska och borde uppmärksammas mer.

Det blir ett underhållande, intellektuellt och upplysande program med en panel som byts ut varje vecka och kommer tillbaka enligt ett roterande schema. Bland dessa finns namn som Amie Bramme-Sey, Tone Schunnesson, Moa Wallin, Messiah Hallberg, Evelyn Mok, Emil Persson, Angelica Cisalli och Linnea Wikblad.

– Jag hoppas att folk tittar på programmet och glömmer bort att Europa brinner och att allting är skit i 30 minuter, säger Garplind.

Cyklopernas land har premiär ikväll på SVT Play kl. 19.00 och i SVT2 kl 21.45.

ELIN STADENBERG
elin.stadenberg@opulens.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr