Tv-sändning av Depp–Heard-rättegång kritiseras

Nyheter.
Domaren Penney Azcarate överlägger med Johnny Depps försvarsadvokat Benjamin Chew och Amber Heards dito Elaine Bredehoft (foto: Steve Helber/AP)

FÖRÖDMJUKANDE. Beslutet att direktsända förtalsrättegången mellan skådespelarna Johnny Depp och Amber Heard har gett tittarna en chans att själva bilda sig en uppfattning om skuldfrågan utan att något filtreras genom olika nyhetskanaler. Men nu får domaren Penney Azcarates beslut kritik.

– Att tillåta sändningen av den här rättegången är det enskilt värsta beslutet i nutid som jag kan tänka mig för personer drabbade av våld i nära relationer och sexuellt våld. Det kommer att få konsekvenser långt utöver det här fallet, säger Michele Dauber, juridikprofessor vid Stanford-universitetet, till Variety.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr