Tranemos kommunpoet släpper diktbok

Nyheter.
Jimmy Alm, kommunpoet i Tranemo (foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT)

BOKSLÄPP. Kommunpoeten i Tranemo, Jimmy Alm, släpper en diktbok. Den handlar bland annat om invånarna i Uddebo där han bor.

Boken, i vilken 59 dikter samlas, är ett resultat av projektet “Dikta dig”. Under ett år har kommunpoeten träffat Uddebobor och utifrån deras berättelser skrivit en dikt till dem.

– Det finns glada dikter i den och det finns dikter som kanske är lite mer sökande efter sin plats i livet, berättar Alm för P4 Sjuhärad.

– Många av de nyinflyttade i Uddebo har ganska öppet sinne, utforskar sig själva, arbetar med sig själva och funderar väldigt mycket över livet och vilka låsningar man kanske har i sin personlighet som man vill öppna upp.

Varje person som medverkar i boken har fått dikten uppläst för sig.

Projektet har även omfattat skrivkurser för kommuninvånarna och samarbeten med andra konstnärer. “Dikta dig” avslutas i september 2022 och har ingått i kommunpoetsprojektet.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr